Színes gyümölcsös puzzle: rejtélyes szőlő

Hány színű a szőlő puzzle?

szőlőfurtA szőlő kedvelt gyümölcsünk, cukortartalma segíti az agyműködést. Agyserkentőként egy színezős logikai kirakót tölthetsz le. Szőlő szemezgetése közben próbáld a feladatot megfejteni. A letöltött puzzle feladvány megoldásához szükség lesz színes ceruzára, és persze nagyon éles elmére.

Mi a szőlő puzzle feladványa?

A letöltött ábrán egy szőlőfürtöt látsz, amiben minden szőlőszem fehér. Alaposan nézd meg a rajzot, és találd ki, hogy mi az a lehető legkevesebb számú szín, amivel a szőlő puzzle szemei kiszínezhetők úgy, hogy a szomszédos szemek minden irányban eltérő színűek.

Más szóval, az egymás alatt, felett és mellett lévő szőlőszemek mind más színűek. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb színt használd, mert ez a feladat lényege!

Mi a megoldás?

A szőlő puzzle megoldását ez a kép mutatja. A megfejtésnél nem az a fontos, hogy pont a képen látható színeket alkalmazd, a lényeg, hogy hány féle színt használtál. Ne lessél előre, a képet csak akkor nézd meg, ha már teljesen biztos vagy a megoldásodban!

Egyéb logikai puzzle feladatok

Nemrég ért véget a rejtvényfejtő-világbajnokság, ahol a magyarok jól szerepeltek. A szőlő puzzle ötletét az egyik itt látható a kirakó adta. Az eredeti puzzle-ben a számoláson van a hangsúly. Akit érdekelnek további logikai puzzle feladatok, bőven találhat a World Puzzle Federation angol nyelvű honlapján. A feladványok nyelvtudás nélkül is érthetők.
A szőlő puzzle csak ízelítő, kirakók széles választéka itt található. A több, mint 200 féle, fából, műanyagból, kartonból készült puzzle között biztosan talál kedvére valót.
Közben pedig fogyasszanak sok-sok szőlőt, nagyon egészséges!