Simba ajándéka: bébi játékok

Minőségi bébi játékok: Simba körkép

A babákat rendszerint elhalmozzák mindenféle játékkal, a kiságyban lassan alig lesz hely számukra a sok csörgő, nyunya, kislabda és egyéb tárgyak között. Mint minden gyerekjátéknál, a babáknak szánt játékoknál is nagyon fontos a minőség, a megbízhatóság, a biztonság, és nem utolsósorban a szórakoztatás. Ezeket a tulajdonságokat tökéletesen ötvöző márka a német Simba, a játékok oroszlán királya. Körbenéztünk, hogy milyen játékok közül válogathatnak a bébiknek, egészen kicsi gyerekeknek a szülei, nagyszülei.

simba-pluss-jatekok

Plüss játékok

  • A bébi telefonja: már a pár hónapos babák boldogok, ha a kezük ügyébe kerül valami, például egy puha plüss telefon, amit akár a szájukba is vehetnek. Mindez a tapasztalás első lépéseit jelenti. Előbb utóbb azt is észreveszik, hogy ha a telefonon megnyomnak egy gombot, akkor valamilyen dallamot hallhatnak. Ez már az ok és okozat közötti összefüggés korai felismerésének jele. Ha ugyanzat a zenét sokszor halljuk, akkor a bébi megtalálta a kedvenc dallamot, az ahhoz tartozó gombot nyomogatja! Csak pár évnyi ugrás, és már igazi telefonon jelentkezik be „halló, én vagyok”.
  • Bébi labda: a babákhoz méretezett színes labda sokáig elfoglalja a pici kezeket. A kellemes tapintású játékot biztonsággal dobálhatják, szájukba vehetik. A guruló labda útját szemükkel követik, a labda után mászva pedig felmérik a teret. A térbeli tájékozódás fontos alapja a későbbi logikai fejlődésnek.

simba-muanyag-jatekok

Műanyag játékok

  • Első könyvem: sok színes képpel szórakoztatja a babát. Ha a könyvben ábrázolt tárgyakról mesélünk a bébinek, ő megszokja a beszéd ritmikáját, figyeli a beszélő arcát. Ráhangolódik a  kimondott szavakra. Lassan kapcsolatot talál a hallottak és a könyvben látottak között. A könyv élei nem élesek, így nyugodtan foghatja, gyűrögetheti. Anyagánál fogva az esti fürdésben is játszótárs lehet.
  • Bébi maci: ez a szétszedhető maci figura a kézügyesség és a gondolkodás fejlesztését szolgálja. Sok gyakorlás következtében a baba rájön, hogy mi az egyes részek helyes sorrendje, mikor lesz a műanyag elemekből teljes maci.
  • Bébi laptop: miért pont a bébinek ne legyen saját számítógépe? Az ő laptopja nagyon különleges, mert annak gombjai dallamokat, állatfigurákat ábrázolnak. A gombok mérete kényelmes játszást biztosít, a kerekített élek védelmet nyújtanak a sérülés ellen. A Simba laptop fejleszti a hallás készségét, a hangok azonosítását, az ok-okozat összefüggésének felismerését.
  • Mászóhenger: a különleges mozgásfejlesztő hengerben két golyó ad hangot a görgetés során. A mászóhenger elsődleges célja a játék, de használata közben fejlődik a testtartás, a mozgás koordináció. Szép színes mintája esztétikai élményt is nyújt a babák számára.
  • Négy az egyben játékszett: ez darab már szinte multifunkcionális bútornak számít. Segítségével alaposan megsétáltathatjuk a babát, majd pillanatok alatt játékasztalt varázsolhatunk belőle a nyugodt játszáshoz. A játékasztalon mindenféle forgatható és formaillesztő részeket lehet felfedezni, sőt még hangokat adó gombokkal is lehet kisérletezgetni. Igazán sokoldalú készségfejlesztő játék.

simba-alapitok-siebert-csalad

Hol van Simba?

Ha már felkeltettük az érdeklődést pár Simba termék iránt, álljon itt néhány szó a gyárról is. A játékgyárat 33 évvel ezelőtt, 1982-ben, Fritz Sieber és Michael nevű fia alapította. Akkor 5 alkalmazottal kezdtek. Az elkötelezett és alázatos munkájuk családi hagyománnyá vált. Az idők során az unoka, Florian is csatlakozott a közben Simba Dickie Csoport-tá nőtt céghez.
Ma már 3700 ember dolgozik a Nürnberghez nagyon közeli Fürth városában található gyárban. A  cégcsoport nevéhez más ismert márkák is fűződnek (például Eichhorn, Noris). Az oroszlánkirály szilárdan tartja magát.