Kalória számtan

Kalória alapú étrend

Kalória számtan – családi projekt

A címben szereplő kalória projekt igazi kihívás a gyerekeknek, és a kalória számítás eredménye rendkívül hasznos az egész családnak. Egy másik bejegyzésben éppen a túlsúlyos gyerekekről volt szó.

Ha már felszedtük a felesleges kilókat, megfelelő testmozgással vagy fogyókúrával meg tudunk szabadulni tőlük. Átmenetileg.

Fogyókúra helyett sokkal hasznosabb és tartósabb eredményt ad az elhízás megelőzése. Ez általában két módon érhető el: rendszeres sportolással és a bevitt kalóriák szabályozásával. Vagy mindkettővel.

Mit keres a kalória egy logikai játék weboldalon? Először is tisztázzuk mit jelent a kalória, minek a mértékegysége, mik a kisebb egységei. A kalóriáról szükséges tudnivalókat az alábbi képre kattintva megtalálhatja.

Másrészt, alapos gondolkodást, mérlegelést igényel a napi kalória szükségletünk meghatározása. Az optimális kalória bevitel kalkuláció nem nehéz, csak időigényes. Ki kell számolnunk, hogy az alkatunk és az életmódunk alapján mennyi a napi kalóriaigényünk.

A kalória projekt leírása

Mi a kalória?
Mi a kalória?

Nos ez egy csodásan szép számtan projekt, amiben a család minden tagja részt vehet. Ráadásul a számolást az interneten megtalálható kalkulátorral végezhetjük. A következő pontokban leírom hogyan.

  1. Keressék fel a Kalóriaguru honlapot.
  2. A főoldalon látnak egy „Kalória kalkulátor” nevű menüpontot. Ha arra rákattintanak, egy kitöltendő táblázathoz jutnak. A „Beállítások” nevű almenüpontban finomíthatják az adatokat.
  3. Írják be az adatokat, és kattintsanak a „Számítás” almenüpontra.
  4. Jegyezzék fel a kapott eredményt.

Az előbbi lépések után kapott szám jelenti, hogy a testalkatuk, a nemük és életkoruk alapján mennyi az ajánlott napi kalóriabevitel.

Most jön a móka! Állítsa össze saját diétáját az oldalon levő élelmiszerekből.

Kalória alapú étrend
Kalória alapú étrend a kedvenceinkből!

Az oldal zöld színű fejlécében levő menük között szerepel a „Kalóriatáblázat” pont. A fenti képre kattintva eljut az oldalra, ahol sokféle élelmiszer-csoportot lát. Ha rákattint egy csoport nevére, további élelmiszer nevek tűnnek elő. Itt azt is megtudhatja, hogy például 1 darab zsemle hány kilokalóriát tartalmaz.

Kitartó munkával a család minden tagja számára kiszámolhatják, hogy miből mennyit ehet egy nap, és összeállíthatják akár a teljes havi étrendet. El sem hiszik, hogy ez mekkora segítség anyunak! Tudják milyen nehéz minden nap kitalálni, hogy mi egyen a család?

Ráadásul a pénztárcát is kíméli. Ha előre tudjuk, hogy mit fogunk enni, akkor azt is tudjuk, hogy mit kell vásárolni. Kiszámolhatjuk a várható költést, nem kell kalkulálni felesleges kiadással. A legszebb az, hogy kiválaszthatjuk az általunk kedvelt ételeket!

A kalória számtan családi projekt igazán praktikus elfoglaltság. Némi agymunkával karban tarthatjuk a testünket, miközben fejleszthetjük a digitális szövegértést az internet segítségével. Ha valamilyen szorzáshoz vagy osztáshoz szükségük van egy eszközre, itt a Quercetti Tubo nevű szorzóhengere.

Az ajánlott Kalóriaguru oldalhoz engem semmilyen érdek nem fűz, csak egyszerűen használom a szolgáltatást. Javaslom próbálják ki!

Mihály Katalin